Україна може поновити залізничне сполучення з ОРДЛО

Політика, Читай

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не виключає поновлення залізничного получення з тимчасово окупованними районами Донбасу та відкриття залізничного КПВВ на лінії зіткнення.

kor.ill.in.ua/

kor.ill.in.ua/

Про це він повідомів в інтерв’ю УНІАН

“Я не виключаю ні пасажирського, ні вантажного сполучення. У нас дуже багато роботи, яку треба зробити, щоб відновити це сполучення. Безумовно, якщо є інфраструктура, тут не складно порахувати, де є автомобільні шляхи, де є залізничні шляхи, і де взагалі можливий перехід людей. Але не тільки. Є певні ділянки, які не пов’язані безпосередньо з переходами”, – зазначив він.

Голова МЗС зазначив, що на “нормандському саміті” лідери країн висловили побажання, аби в період 30 днів було визначено нові можливі КПВВ на сході України. Пристайко розповів, що очевидним кандидатом для відкриття нового КПВВ є Золоте.

“У нас вже є позитивний досвід, наприклад, Чонгару. Там дійсно зроблена велика робота, КПВВ створено за високими стандартами. Ми можемо множити цей досвід, відкриваючи нові і нові пункти пропуску”, – зазначив він.

Нагадаємо, що на зустричі в “нормандському” форматі в Парижі було досягнуто домовленності про припинення вогню, обмін утриманними особами та подальше розведення військ увздож лінії розмежування на Донбасі. 

Схожі новини:

Коментарі