У Брюсселі провели акцію на підтримку політв’язня Кремля Олега Сенцова

Культура, Політика, Читай
У Брюсселі щорічні Дні українського кіно завершилися акцією на підтримку протиправно ув’язненого в Росії українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, повідомляє Укрінформ.
бельгия сенцовУ символічному флешмобі взяли участь представники української громади у Бельгії, друзі України, дипломати, депутат Європарламенту Ребекка Гармс.
Акція пройшла після показу документального фільму “Процес. Російська держава проти Олега Сенцова”, який розповідає про суд над українським режисером, засудженим РФ на 20 років в’язниці за сфабрикованими звинуваченнями.
“Цей фільм показує процес російської держави не лише над Олегом Сенцовим, а проти усієї України”, – зазначив надзвичайний і повноважний посол України у Королівстві Бельгія Микола Точицький.
Депутат Європарламенту Ребекка Гармс наголосила, що є надзвичайно важливим, щоб світова спільнота не забувала про політичних в’язнів Путіна. “Це особливо важливо сьогодні, коли багато європейців хочуть нормалізації відносин з Росією. Я хочу підкреслити, що така нормалізація є неможливою, доки українські політичні в’язні перебувають у путінському «ГУЛАГу”, – заявила німецький європарламентарій.

Схожі новини:

Коментарі