Правозахисники закликають підтримати кримського політв’язня Володимира Балуха

Анонси, Політика, Соціалка, Читай

Кримська правозахисна група (КПГ) починає підтримки українського політв’язня Володимира Балуха, якого окупанти незаконно утримають в СІЗО. Про це повідомляється на сайті КПГ

балухПравозахисники розпочинають цю акцію в день народження Володимира Балуха, який не спрйняв окупацію, а над його будинком в Криму майорів український прапор. 

Правозахисники пропонують кожному написати листа для бранця Кремля Володимиру Балуху, якого окупанти переслідують з 2014 року.

“До його оселі та будинку його літньої матері неодноразово приходили з незаконними обшуками, проти нього відкрили адміністративну справу та запроторили за грати 10 діб, потім відкрили проти нього кримінальну справу й засудили до примусових робіт. Після арешту та обшуків, кожного разу вилучали український прапор, встановлений на даху його будинку”, – повідомляє КПГ. 

Відзначено, що 29 листопада 2016 року він розмістив на стіні свого будинку табличку “Вулиця Героїв Небесної сотні, 18”. Після цього, 8 грудня 2016 року, співробітники ФСБ Росії, вкотре обшукавши оселю Володимира Балуха, затримали його під приводом “знайдення” боєприпасів.

Балух перебуває у СІЗО вже два місяця. Стан його здоров’я постійно погіршується.

 

“Кожен з вас в змозі підтримати Володимира, написавши йому листа. Незважаючи на те, що сьогодні з підконтрольної Україні території неможливо зробити поштове відправлення до Криму, ми допоможемо вам у цьому”, – закликають українців правозахисники.

Листи або слова підтримки пропонують надсилати листи на адресу КПГ crimeahrg@gmail.com з позначкою “для Володимира Балуха”.  Ці листи будуть роздруковані та передані Володимиру у СІЗО Сімферополя.

Правозахисники зауважують, що для отримання листів українським активістом, необхідно уникати речень та фраз, які окупаційна влада може трактувати як “екстремістські”.

 

Схожі новини:

Коментарі