На “Книжковому Арсеналі” презентували фільм про кримський спротив (+фото)

Кримчани на материку, Культура, Політика, Читай

У Києві на “Книжковому Арсеналі” відбувся показ документального фільму “Крим. Нескорений”,  створений авторським колективом інтернет-ресурсу “Крим.Реалії”. 

Презентуючи фільм, головний редактор порталу Володимир Притула зазначив, що головна задача авторів полягала в тому, щоб показати спротив пересічних кримчан.

“Це була окупація. На той час, на жаль в нас не було держави, не було влади. Коли наші військові не мали від кого отримати наказ. Тоді цей спротив очолили прості люди, які самоорганізувалися за підтримкою Меджлісу кримськотатарського народу. І якби не військове втручання Росії, то нічого б не було”, – розповів Притула. 

Автор сценарію та продюсер фільму Катерина Некреча  додала, що під час роботи над фільмом з’ясувала багато про те, як в Криму сприйняли російську агресію.

“Насправді відбувалося те, що українці, кримські татари, всі, хто виступив за єдність України не хотіли того, що було. Насправді вони хотіли, щоб Крим залишався де-факто і де-юре територією України. Всі ті, хто вийшли с кульками на ці акції спротиву, вони навчили нас тому, що треба боротися за свою землю, треба боротися за свою країну, за свою свободу. І за це їм велика пошана і подяка”, – підсумувала продюсер фільму. 

Подивитися фільм можна за посиланням

Схожі новини:

Коментарі