В ДБР назвали причини, що призвели до російської окупації Криму

Uncategorized, Політика, Читай
Державне бюро розслідувань за результатами досудового розслідування встановило справжні причини та умови, що сприяли анексії Кримського півострову.
зеленые человечкиПро це повідомляється на сайті ДБР.
За висновками слідчих ДБР, головна причина – це підрив боєзданості україснької армії, який розпочався ще 
у 2012 році та тривав до вторгнення бойових підрозділів РФ на територію АР Крим у лютому 2014 року.
Зазначається, що впродовж 2012-13 рр. було проведено злочинне скорочення ЗСУ з 240 000 до 162 000 військовослужбовців. 
У 2013 р. було скорочено половину від штатної чисельності військкоматів, що підривало мобілізаційні можливості країни. Внаслідок цього військові частини були укомплектовані лише на 25-55%. 
По-третє, були знищені системи ППО Криму – їх передали до командування ВМС України, яке майже повністю перейшло на бік ворога.  “До того ж, було скорочено одну з двох бригад ЗРК С-300В на озброєнні та зупинено програми модернізації ЗРК С-125 і С-200В”, – зазначають слідчі.
По-четверте, було проведні незаконні організаційні зміни та відбувалося нівелювання стратегічних оборонних документів. “Це завадило ЗСУ в момент реалізації одного із сценаріїв зовнішньої агресії сформувати ударну групу та захистити територіальну цілісність України”, – вважають в ДБР.
Нарешті, незважаючи на численні повідомлення розвідки, що чітко свідчили про підготовку наступальної операції з боку РФ,  наприкінці 2013 – початку 2014 року не було вжито заходів із приведення ЗСУ до вищих ступенів боєготовності, організації територіальної оборони та проведення широкомасштабних військових навчань на території Криму.
“Вказані дії у своїй сукупності пов’язані і призвели до тяжких наслідків – вторгнення РФ на територію АР Крим і м. Севастополь, подальшої їх окупації, порушення суверенітету та територіальної цілісності України”, – роблять висновок слідчі ДБР.
У скоєнні державної зради підозрюються найвищі посадові особи держави того періоду – Президент-утікач Віктор Янукович, Міністри оборони України Дмитро Саламатін та Павло Лебедєв, а також начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ Володимир Замана

Схожі новини:

Коментарі