21 листопада в Херсоні відбудеться круглий стіл щодо проблем перетину кордону між Кримом та материковою Україною

Анонси, Кримчани на материку, Читай
dn.into.ua

dn.into.ua

21 листопада 2014 року в Херсоні відбудеться круглий стіл “Проблеми перетину громадянами України адміністративного кордону між тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим та Херсонською областю”.

Організатор заходу: громадська організація “Союз вимушених переселенців”. Подія відбудеться у рамках проекту “Переселенці з Криму: від діалогу громадськості до міжрегіональної самоорганізації” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

До участі у круглому столі запрошені активісти організацій внутрішньо переміщених осіб, правозахисних організацій, незалежні експерти, представники органів самоврядування та державної влади, серед яких – службовці Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства соціальної політики, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Адміністрації Президента України, Представництва Президента України в АР Крим.

Організація відмічає, що проблема перетину кордону на сьогодні є однією з пріорітетних для переселенців із Криму.

“В’їзди в Крим – Перекоп та Чонгарський півострів – стали місцем, де російські власті систематично порушують права громадян України. Нові ускладнення при перетині адміністративного кордону з АР Крим будуть очікувати внутрішньо переміщених осіб, інших жителів материкової частини України та Кримського півострова у 2015 р. після завершення оголошеного окупаційними властями так званого “перехідного періоду”, сказано у повідомленні від організаторів.

Круглий стіл відбудеться 21 листопада 2014 р. об 11:00.

Адреса: м. Херсон, вул. Ушакова, 43, готель “Оптима”, великий конфренц-зал.

Схожі новини:

Коментарі