“Нормандська четвірка” завершила переговори у Парижі

Політика, Читай

клімкін“Нормандська четвірка” виступила із завою, у якому поінформувала, що міністри закордонних справ Франції, Німеччини, Росії та України провели зустріч в Парижі 23 червня 2015 з метою обговорення угоди про припинення вогню в Україні і політичного процесу таким чином, щоб Мінські угоди були виконані в повному обсязі. Про це повідомляється на сайті Укрінформу.

Міністри висловили “глибоке занепокоєння у зв’язку з ситуацією, що погіршується в галузі безпеки на Донбасі і закликали до якнайшвидшої деескалації і негайного припинення вогню, що дозволило б розпочати прогрес у політичній, гуманітарній та соціально-економічній сферах”.

У заяві нагадується, що спеціальна спостережна місія ОБСЄ відіграє важливу роль у процесі деескалації.

Сторони також встановили кілька домовленостей. Зокрема, закликали усі сторони до повного виведення важких озброєнь.

“Ми вітаємо засідання робочої групи з питань безпеки, яке має відбутися 2 липня і закликаємо сторони домовитися до 26 червня про відведення танків і гармат калібром не менше 100 мм, це повинно бути зроблено в найближчі тижні”, – йдеться у документі.

Сторони також домовилися про запровадження та виконання плану деескалації у районі Широкіно, в якості першого кроку на шляху до більш широкої демілітаризації уздовж лінії розмежування.

Схожі новини:

Коментарі