Рефат Чубаров в УКУ про майбутнє України

Кримчани на материку, Політика, Соціалка, Читай
newzz.in.ua

newzz.in.ua

В українському католицькому університеті відбулася зустріч із головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим “Рік після Майдану: що далі?”, в рамках якої обговорювалася, зокрема, майбутнє України та подальша доля кримських татар.

У своєму виступі голова Меджлісу згадав історію протестного руху кримських татар. Відмітив, що рік тому у Меджлісі були вкрай стурбовані політикою Януковича і його відмовою підписувати договір про асоціацію із ЄС. Пізніше кримські татари виходили на декількатисячні мітинги і виступали проти приєднання півострову до Росії. Однак на сьогоднішній день Рефат Чубаров не втрачає оптимізму і вірить у повернення Криму у склад України.

“У Путіна зараз є великі проблеми, як виходити із війни. Все ж санкції Заходу впливають на нього. Тому зараз президент Росії буде намагатись радше зламати українців із середини.  У наступні кілька місяців, думаю, ми будемо спостерігати велику турбулентність всередині нашого суспільства. Отже, якщо нам вистачить розуму, досвіду, сил згрупуватися і не дати розіграти себе Путіну, то немає жодних сумнівів у тому, що ця політика путінська провалиться, Крим повернеться. Нам треба вистояти самим зараз, а інші нам будуть допомагати”, – сказав Рефат Чубаров.

Схожі новини:

Коментарі