Більшість українців вважають Крим своєю територію, – соцопитування

Соціалка, Читай

кримМайже 70% українців вважають, що Крим є українською територією, анексованою Російською Федерацією. Про це під час круглого столу “Крим – рік після анексії. Що далі?” повідомила Ірина Бекешкіна, директор Фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”.

При цьому така сама кількість мешканців України вважають, що питання повернення Криму є нагальним. 42% українців вважають за потрібне робити це саме сьогодні. У той же час 39% українців, що мешкають на Донбасі, відстоюють позицію, що Крим скористався своїм правом на самовизначеність, тому не бачать доцільності у питанні повернення півострова. 37% донеччан все ж виступають за повернення Криму, але через деякий час, тому що вважають що це питання тимчасово можна відкласти.

Бекешкіна також повідомила, що кожен десятий опитаний вважає Крим територією, яка не належить ані Росії, ані Україні. «А ще 8 відсотків не змогли чітко визначити своєї позиції щодо статусу півострова», – резюмувала вона, додавши, що опитування проводилось у січні цього року серед 4413 респондентів в 11 регіонах України, окрім Луганської області та Криму. 

Схожі новини:

Коментарі