В українських школах розкажуть про кримський спротив окупації

Освіта, Політика, Читай

митингМіністерство освіти та науки України рекомендує українським навчальним закладам провести заходи до Дня початку кримського спротиву – 26 лютого. Про на прес-конференції повідомила заступник директора департаменту, начальник відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Наталія Бєскова

Цю ініціативу презентовали представники кримської громадськості, які розробили відповідні методичні матеріали, що допоможуть вчителям та викладачам ґрунтовно пояснити кримські події 2014 року не тільки під час рекомендованих заходів, але й в процесі викладання певних дисциплін. 

“Сподіваюся, що це буде не тільки три уроки. Матеріали пішли не тільки на школи, а і на вищі навчальні заклади, професійно-технічні навчальні заклади, також ми рекомендуємо їх розповсюдити серед вчителів, які проходять курси підвищення кваліфікації в інститутах післядипломної педагогічної освіти. Рекомендуємо матеріал для роботи не тільки позашкільної, це і прекрасний матеріал для вчителів історії, правознавства і географії”, – зазначила Бєскова.

“Методичні рекомендації для проведення виховних заходів в загальноосвітніх навчальних закладах до Дня початку кримського спротиву” були розроблені фахівцями Центра громадянської просвіти “Альменда”. Про під час презентації цих матеріалів розповіла координатор освітніх проектів Центру Валентина Потапова

“Два роки, що минули після “кримської весни”, показали, що більша частина українців досі не зрозуміла, що ж відбулося в Криму насправді. Тому ми вирішили зробити ці “Рекомендації”… По-перше, через фактичний матеріал та хронологію ми спробували розповісти, як це проходило. По-друге, ми відібрали фото. По-третє, ми відібрали відео. Ми відібрали долі людей, які або заарештовані, або на яких зведено справи. Також ми відібрали відомі справи – “справу 26 лютого”, справу 3 травня”. Тобто ми дали той матеріал, за допомогою якого вчитель може створити свій конструктор уроку”, – зазначила Потапова. 

26 лютого під стінами Верховної ради АР Крим в Сімферополі відбулося два митинга – прихильників та противників виходу Криму зі складу України. 

 

 

 

Схожі новини:

Коментарі