«Кримське літо» в українській Вікіпедії: оголошено конкурс статей про пам’ятки Криму

Кримчани на материку, Культура, Читай

вікіпедіяГромадська організація «Вікімедіа Україна» та Міністерство культури оголосили про початок конкурсу статей і фотографій, метою якого є наповнення Вікіпедії статтями про культурну спадщину Криму. Про це заявила виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна» Наталія Тимків, повідомляє кореспондент «Под прицелом».

За словами Наталії, конкурс почнеться 26 червня, у День кримськотатарського прапору, і завершиться 31 серпня.

«Якби кожен українець, який дійсно за український Крим, прийшов на такий референдум, де один голос дорівнює однієї статті, то було б одразу помітно чий Крим», – сказала вона.

У рамках конкурсу можна створювати статті про культурні установи, видатних пам’яткознавців, пам’яткоохоронців, музейників тощо.

Паралельно в україномовній Вікіпедії відбуватиметься місячник створення статтей про Крим. Наталія Тимків уточнила, що україномовна Вікіпедія містить майже чотири тисячі статей про Крим, тоді як російська – майже дев’ять тисяч.

«Всі матеріали, які стосуються Криму, але не стосуються конкурсу, також можна долучити до ініціативи, щоб провести «кримське літо» у Вікіпедії», – відмітила Наталія.

Конкурс підтримали Міністерство культури України, ДП «Кримський дім», громадські організації «КримSOS», «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім».

Віце-прем’єр-міністр, міністр культури України В ячеслав Кириленко вважає, що конкурс також спрямований на популяризацію української культури.

«У Криму є багато українських патріотів, багато людей, які зберігають свій зв’язок з Україною. Написання статей, розміщення фотографій численних пам’яток всесвітнього, національного та місцевого значення, які знаходяться на території Криму, є способом продемонструвати як нашу культурну багатоманітність, так і нашу єдність», – заявив міністр.

 

Схожі новини:

Коментарі