Еміне Джеппар нагородили престижною премією Марка Палмера

Політика, Читай

Перша заступниця міністра закордонних справ України, кримська татарка Еміне Джеппар стала лауреатом премії Марка Палмера від Freedom House.

“Протягом усієї своєї кар’єри вона активно виступала за права кримських татар, які стикалися з давніми політичними переслідуваннями та репресіями з боку російської та радянської влади, а також за права українських політв’язнів та журналістів, незаконно ув’язнених російськими окупаційними силами в Криму. Після необґрунтованого вторгнення Росії до України у 2022 році вона закликала міжнародне співтовариство підтримати Україну та засудити незаконний примусовий заклик мешканців Криму, особливо кримських татар, до російських збройних сил. Вона також закликала до розслідування повідомлень про військові злочини, скоєні російськими військами в Україні”, – зазначається у повідомленні про нагороду.

Премія Марка Палмера присуджується дипломатам або посадовим особам міжнародних організацій за “визначні досягнення у використанні сміливих та ефективних засобів для заохочення та допомоги націям та громадянському суспільству у просуванні демократії та прав людини”.

Напередодні російський суд заочно заарештував Еміне Джеппар та оголосив у розшук за статтею про “порушення територіальної цілісності РФ”. Вона заявила, що сприймає це як “визнання ефективності своєї роботи”.

Схожі новини:

Коментарі