“Украерорух” порахувал збитки від російської окупації Криму

Економіка, Читай

Державне українське підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) втратило 19 мільярдів гривен внаслідок російської окупації Криму. 

крым украина картаПро це повідомів в.о. директора “Украероруху” Андрій Ярмак, пише НВ. 

“Якщо в 2013 році загальний обсяг складав 530 тисяч польотів, то в 2018 році – тільки 300 тисяч. Це мінус 44%”, – сказав директор, додаючи, що транзитні польоти зменшилися майже в 3 рази. 

За його даними, на транзитні польоти припадало 65% всіх польотів в Україні. В основному, це були маршрути в Сімферопольському FIR (район польотної інформації) з Європи до країн Південно-Східної Азії.

Після окупації Криму Державіаслужба закрила повітряний простір над півостровом, тому транзитні потоки пішли до берегів Туреччини. Зараз ці потоки складають понад 40% від загальної кількості рейсів, що обслуговує підприємство. 

Однак “Украерорух” сподівається збільшити транзит через використання траси над Чорном морем. “Ми розробили процедури використання повітряного простору в районі Чорного моря, спеціальний safety case та відкрили 4 траси над Чорним морем”, – зазначив Ярмак.

 

Схожі новини:

Коментарі