За період анексії Криму нараховано вже 117 суден-порушників з різних країн

Законодавство, Політика, Транспорт, Читай

Севастополь суднаЗа період окупації півострова організація “Майдан закордонних справ” та BlackSeaNews зафіксували 117 суден-порушників. Про це йдеться у пресс-релізі “Майдану закордонних справ”.

На першому місці серед країн-порушників знаходиться Росія, на другому – Туреччина. На третьому місці у “Чорному списку”порушників опинилася Румунія, – організація вже кілька разів повідомляла про порушення суден цієї держави.

На сьогоднішній день “Майдан закордонних справ” звернувся до посольств Туреччини, Греції, Румунії та Німеччини із вимогою дати оцінку порушенням судновласниками з їх країн українського законодавства та режиму європейських санкцій щодо візитів до портів анексованого Криму. Зокрема, мова йде про грецький круїзний лайнера OCEAN MAJESTY з німецьким туристичним оператором, румунський суховантаж ADNAN H, російський пасажирський лайнер ADRIANA (здійснює регулярні рейси з портів Туреччини в порти Криму).

“Майдан закордонних справ” закликав країни з яких походять судна  відреагувати на факти порушення Резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року та законодавства України, а також резолюції Європейського парламенту №2014/2699(RSP) від 17 квітня 2014 року щодо російського тиску на країни Східного партнерства, зокрема, дестабілізації ситуації на сході України, і заяву Північноатлантичної ради  (press release (2014)046 від 17 березня 2014 року) щодо так званого референдуму в Криму. У листі дипломати звертають увагу, що вказані дії можуть бути розцінені як пряма підтримка окупації і анексії Криму, виражена конкретними економічними діями, що завдають шкоди дружбі та взаєморозумінню між Україною та Європейським Союзом”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за період з червня по жовтень в окупований Крим зайшло 93 іноземних судна з 24 держав.

Схожі новини:

Коментарі