У Держдепартаменті США стурбовані утисками Української Православної Церкви в Криму

Політика, Читай

Popovych_i_KlymentКерівник Держдепартаменту США  з питань демократії, праці та прав людини Роберт Бершинські стурбований спробами окупаційної влади Криму ліквідувати єдиний храм Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) в Сімферополі, передає “Голос Криму“. 

Про позицію Держдепартаменту США Архієпископу Сімферопольському і Кримському УПЦ КП  Клименту повідомила Постійний Представник Президента України в АР Крим Наталія Попович під час зустрічі з ним 11 березня в Представництві Президента України в АР Крим в місті Херсоні.

Роберт Бершинські під час зустрічі з Постійним Представником Президента України в АР Крим 9 березня 2016 року також заявив, що ситуація з дотриманням прав людини в окупованому Росією Криму є жахливою. 

“У Держдепартаменті США я займаюся правами людини. Ми розуміємо, що зараз ситуація з правами людини на окупованому півострові жахлива”, — сказав Бершинські.

За його словами, жахливим, зокрема, є те, що в Криму не мають можливості працювати незалежні засоби масової інформації, що там людей незаконно судять і тримають у в’язницях.

 

 

Схожі новини:

Коментарі