Кримчани насправді хотіли в Москву, – блогерка

Кримчани на материку, Читай

богуцкаяВідома громадська діячка, блогерка Ліза Богуцька в інтервь`ю газеті “День” розповіла, яким чином можна було врятувати Крим від анексії та що робити із сьогоднішніми “кримськими росіянами”.

“Мене дратує, коли кажуть, що в Криму неможливо було чинити спротив окупації, оскільки на півострові було 20 тисяч російських військ. І коли наші бабусі кричать, що «зате в Криму немає війни», то я кажу: «Зате війна є на Донбасі…» Але її не було б, якби українці відразу почали чинити опір. Путін пішов на Донбас тому, що йому легко все вдалося в Криму. Хоча у Криму нам воювати з російськими військами було б набагато легше, тому що немає такого великого сухопутного кордону, як на Донбасі. Варто було «закрити» Керченську протоку, і ніяке підкріплення до Криму вже не потрапило б”, – каже Богуцька.

Вона розповідає про те, як виходила до “зелених чоловічків”, приносила їм поїсти та вмовляла не стріляти в українців: “Але якщо вам накажуть стріляти і ви будете стріляти в жінок, то знайте: ви стріляєте у своїх матерів”.

Ліза Богуцька впевнена, що йти на діалог з тими кримчанами, що залишились на півострові і стали російськоспрямованими не варто: “Як на мене, з кримськими росіянами зараз не варто розмовляти і переконувати їх. Вони розуміють лише мову економічного тиску. Хотіли Росію? Отримайте її сповна! Світло, вода, газ, комунальні послуги, продукти — все за російськими тарифами і цінами. Зарплати і пенсії -вирівняти за російськими нормами. Адже поки що в Криму зарплати і пенсії в півтора разу вищі, ніж у центральній Росії. Кримчани насправді не хотіли в Росію… Вони всі хотіли в Москву. В цьому була їхня фатальна помилка”.

Нагадаємо, що Ліза Богуцька – активно відстоює права кримчан-переселенців на території України. Нещодавно вона брала участь в мітингу під Адміністрацією Президента України, де вмовляла Порошенка підписати Закон 4490а-1.

Схожі новини:

Коментарі