У Києві провели акцію солідарності з Кримом

Політика, Соціалка, Читай

9 березня в Києві біля пам’тника Тарасу Шевченку пройшла акція на знак солідарності з тимчасово окупованним Кримом.

Про це повідомляється на сайті Центру захисту прав ZMINA – одного з організаторів акції. 

акція 9-21

Зазначено, що саме 9 березня 2014 року в різних містах Криму, де повним ходом йшла окупація, кримчани виходили на митинги протесту, виступаючи на підтримку теріторіальної цілостності України. Цього дня в Сімферополі були викрадені організатори руху “Євромайдан-Крим” Андрій Щекун та Анатолій Ковальский, а через рік, 9 березня 2015 року, затримали активістів Вельдара Шукурджиєва, Олександра Кравченка та інших, які вийшли святкувати день народження Кобзаря з українськими прапорами.

Учасники акції тримали портрети бранців Кремля та  транспаранти з написами “Крим – це Україна”, “Ми з вами! Крим – Україна”, “Ні – окупації Криму”.

акція 9 березня 2021

 

“Низка кримчан платить своєю свободою, щоб Крим лишався українським. Багато людей зараз за ґратами саме через те, що вони публічно висловлюються проти окупації і кажуть, що Крим – Україна. Сьогодні понад сотню наших співгромадян незаконно утримують у місцях несвободи як у Криму, так і на території Російської Федерації”, – повідомила очільниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник

акція 9 21

Під час акції збирали українські та кримськотатарські книжки, щоб розмістити на КПВВ з тимчасово окупованим Кримом. Учасники заходу також підписували для кримчан листівки та записували відеозвернення зі словами підтримки. 
акція - книжки

Організатори події: Кримська правозахисна група, ZMINA, Центр громадянської просвіти “Альменда”, Дім прав людини “Крим”, ГО “КримSOS”, Центр громадянських свобод, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Кримський центр ділового та культурного співробітництва “Український дім”, ГО “Євромайдан-Крим”, Регіональний центр прав людини, Кримськотатарський ресурсний центр, Об’єднання родичів політв’язнів Кремля, Крайова Рада Українців Криму. 

 

Схожі новини:

Коментарі