Бахчисарайський Меджліс виселяють

Політика, Читай

Меджлис у баїчисараеГосподарський суд Криму ухвалив рішення про розірвання договору оренди приміщення та виселення з нього Бахчисарайського регіонального Меджлісу, – повідомляє прес-служба мерії Бахчисараю.

Як сказано в повідомленні міськради, рішення суду щодо оренди будівлі по вулиці Пушкіна, 1, відомого як пам’ятник місцевого значення “Особняк Пачаджи”, було прийнято за позовом комунального підприємства “РЕП ЖФ БГС” до громадської організації “Рада вчителів”, яка орендує приміщення, – повідомляють События Крыма.

Айдер Муждаба, бахчисарайський політолог, на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Яскравий факт, що будівля офіційно знаходилась в аренді у громадської організації  «Рада вчителів». Голова НДО «Рада вчителів» не була запрошена на суд, рішення приймалось без неї». Також він додає, що офіс Бахчисарайського регіонального Меджлісу, можливо, є найстаршим. «Він був з моменту заснування Курултаю і Меджліу (кінець 90-х років). Тут ми випускали газету «Ескі Юрт» і робили передачу про Бахчисарай кримськотатарською мовою. Тут разом з поляками ми заснували, можливо, першу українську громадську організацію «Український дім».

У Міськраді зазначили: “Передумовами подачі позову в суд послужило ігнорування громадською організацією договірних зобов’язань, порушувалися істотні умови договору з орендної плати, страхуванню орендованого майна, а також використанню об’єкта за призначенням».

Схожі новини:

Коментарі