На засіданні Комітету НАТО говорили про Крим

Політика, Читай

натоУповноважений з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська заявляє про порушення в Криму прав етнічних українців, – повідомляють Кримські українці.

Омбудсмен під час свого виступу на засіданні Комітету НАТО з питань партнерств та колективної безпеки з актуальних питань захисту національних меншин в Україні, яке відбулося 22 жовтня у Брюсселі, особливу увагу приділила питанням дотримання прав національних меншин в Криму у зв’язку з незаконною окупацією АР Крим з боку Російської Федерації. “Зафіксовано випадки зникнень та вбивств громадських активістів, які не розслідуються правоохоронними органами належним чином. Сьогодні в Криму фактично не залишилось україномовних друкованих ЗМІ, офіційних версій регіональних та комунальних ЗМІ українською мовою. На кримському телебаченні залишили єдину українську програму з чотирьох, що існували раніше. Відбувається блокування україномовних інтернет-сайтів для мешканців Криму”, – повідомила Лутковська.

Омбудсман України у цьому зв’язку зазначила про ініціативу Офісу Уповноваженого з прав людини щодо створення тристоронньої моніторингової місії в АР Крим під егідою Комісара Ради Європи з прав людини та за участю Уповноважених з прав людини України та РФ для здійснення повного, об’єктивного і всебічного моніторингу дотримання прав людини в Криму.

 

Схожі новини:

Коментарі