Правозахисники звернулися до урядів та міжнародних організацій з приводу вироку українцю в Криму

Анонси, Політика, Соціалка, Читай

Українські правозахисники звертаються до урядів Європейського Союзу, Швейцарії, Норвегії, США, Канади, Австралії та Японії, міжнародних організацій у зв’язку з винесенням окупаційним судом Севастополя жорстокого вироку українцю Ігорю Мовенко. За коментар під постом в соціальній мережі його засуджено до двох років позбавлення волі  в колонії  загального режиму. 

мовенкоПравозахисники стверджують, що переслідування Ігоря Мовенка окупаційною владою через його відкриту проукраїнську позицію є незаконним та політично мотивованим, кримінальна справа проти нього була сфабрикована. 

“Рішення судді також вказує на його упередженість. Не дивлячись на те, що навіть прокурор клопотав про умовний термін покарання для Мовенка, суддя виніс вирок щодо позбавлення волі на 2 роки”, – зазначають правозахисники. 

До того ж, коментар, через який було засуджено громадянина України Ігоря Мовенка, демонструє відкриту незгоду з окупацією півострова.

Правозахисники звертаються до міжнародних організацій та урядів демократичних країн з проханням вимагати від Російської Федерації звільнення Ігоря Мовенка та припинення переслідування українських активістів в окупованому Криму. Вони також вимагають запровадження персональних санкцій щодо осіб, причетних до переслідування Ігоря Мовенка, а також посилення секторальних санкцій проти Російської Федерації за системні порушення прав людини та вчинення воєнних злочинів у Криму.

Підписи під зверненням можна поставити за посиланням

Схожі новини:

Коментарі