4-5 червня відбудеться конференція щодо статусу культурних цінностей Криму та Донбасу

Анонси, Культура, Читай

крим цінності музей4-5 червня 2015 р. експерти обговорять статус культурних цінностей Криму та Донбасу на міжнародній науково-практичній конференції  “Культурні цінності Криму та Донбасу: питання переміщення, повернення, супроводу, експертизи, збереження, музеєфікації”. Про це повідомляє сайт Рrostir.museum.

Під час конференції будуть обговорені аспекти українського, російського та міжнародного законодавства у сфері переміщення культурних цінностей в умовах збройного (воєнного) конфлікту, спеціальний захист культурних цінностей в умовах воєнного конфлікту, координацію правоохоронних органів та мистецтвознавців-експертів у галузі культурних цінностей в форс-мажорних обставинах. Також буде йтися про оцінку, страхування, повернення культурних цінностей з Музейного фонду України в умовах анексії Криму та на окупованих територіях Донбасу. Права, обов’язки та посилення відповідальності посадових і службових осіб, які відповідають за збереження та переміщення культурних цінностей з музейних установ Криму і зон АТО.

Організатори: Міністерство культури, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Кафедра мистецтвознавства та експертизи НАКККіМ, Центр пам’яткознавства НАН України та Українське товариство охорони пам’яток історії та культури. 

Відкриття заходу відбудеться 4 червня о 10:00 у конференц-залі Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 9, корп.15, ауд. 1.

Схожі новини:

Коментарі