Україна запроваджує прикордонний режим для територій, що межують із зоною АТО та Кримом

Читай
rus.err.ee

rus.err.ee

З 10 лютого для територій, що межують із зоною проведення Антитерористичної операції та окупованим Кримом, запроваджується прикордонний режим. Про це говориться у постанові Кабінету міністрів №38 “Деякі питання підвищення національної безпеки України” від 30 січня 2015 р.

Як зазначається у документі, ці заходи обумовлені “необхідністю підвищення рівня національної безпеки, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів та виходячи з  принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету України”.

На період проведення АТО дія Закону України “Про державний кордон України” поширюється на територію таких міст та районів: м. Донецька і мм. Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцевого, Докучаєвська, Селидового Донецької області; Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар’їнського, Ясинуватського районів Донецької області; Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського,Старобільського районів Луганської області; Богодухівського району Харківської області; Новотроїцького, Чаплинського районів Херсонської області.

 

Схожі новини:

Коментарі