У рестораторів тимчасово окупованого Севастополя серйозні проблеми – багато з них на межі банкрутства.
Про це в ефірі окупаційного радіо “Супутник у Криму” розповів голова спілки рестораторів Севастополя Денис Штукатуров.
За його словами, виторг в багатьох з ресторанів впав на 50%.
“Багато хто переосмислив свої плани на відпустку, хтось взагалі не поїхав, хтось вибрав інші напрямки”, – коментує Штукатуров причини проблем.
Найбільш постраждали ресторани “середнього рівня” та “преміум-клас”. Фвст-фуд кризса майже не зачепила.
Багатьом рестораторам довелося переглянути меню через ціни або “переїхати” в інші, більш доступні приміщення.
При цьому привидів для оптимізму ретсоратор не бачить через закінчення куротного сезону.
“Зараз настає зимовий сезон, фінансові подушки не створені. Нам належить брати нові кредити, зобов’язання, щоб зберегти підприємства, робочі місця, свій бізнес. І перспективи такі собі. Якщо все продовжиться з такою динамікою, то, звісно, можливо, дійде до якихось радикальних рішень”, – сказав він.