Україна наклала арешт на суда, що заходили до портів Криму

Політика, Читай
Україна наклала арешт на 18 суден-порушників, які заходили до закритих портів тимчасово окупованного Криму. держава готує позив до суду та планує звернутися до Інтерполу. 
морской порт севасПро це повідомляє прес-служба Прокуратури АРК. 
Зазначано, що з липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя. Однак, деякі іноземні судна, порушуючи законодавство, здійснюють заходи в Крим. 
Прокуратура АРК кваліфікує ці дії як такі, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства. Це тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.
Зазначано, що завдяки співпраці та спільним зусиллям прокуратури автономії, інших державних органів і громадських організацій за останні роки спостерігається істотне зменшення кількості іноземних суден, що заходять до закритих портів Криму: із 162 до 15 на сьогоднішній час.
“Більше того, іноземні судна з провідних морських держав до Криму не заходять. Натомість, порушують законодавство  переважно судна під прапором Росії, інколи – Сирії, Єгипту, Лівану, тобто країн,  з якими відсутня міжнародна співпраця на цьому напрямі”, – повідомляє прес-служба. 
За інформацією прокуратури, вже накладено арешт на 18 суден-порушників та цей процес продовжується. 
Прокуратура автономії планує звернутись до Укрбюро Інтерполу для внесення таких суден до бази розшуку та направити запити до іноземних держав про міжнародну правову допомогу, з метою виконання арештів. 

Схожі новини:

Коментарі