Крим увійшов до десятки країн і територій з найгіршим показником свободи слова

Культура, Політика, Соціалка, Читай
nawokandzie.ms.gov.pl

nawokandzie.ms.gov.pl

Крим увійшов до десятки країн і територій з найгіршим показником свободи слова, в той же час, ситуація зі ЗМІ в Україні покращилася. Про це повідомляє неурядова організація Freedom House у своєму звіті, передає видання Insider.

“Десять країн і територій отримали найгірший рейтинг в світі, від 90 до 100 балів: Білорусь, Іран, Крим, Куба, Північна Корея, Сирія, Туркменістан, Узбекистан, Екваторіальна Гвінея та Еритрея”, – йдеться у звіті організації.

За даними організації, в Криму незалежні ЗМІ не існують або ледь здатні працювати, преса виступає в якості рупора режиму, доступ громадян до об’єктивної інформації жорстко обмежений, а незгоду придушують за допомогою тюремного ув’язнення, тортур і репресій.

Разом з цим організація відзначає, що рейтинг України покращився з 63 до 58 балів, і її статус підвищився з невільної до частково вільної через ряд позитивних змін у сфері ЗМІ після краху уряду Януковича.

“Рівень ворожості уряду і правовий тиск на ЗМІ знизилися, як і політичний вплив на державні ЗМІ. Також спостерігалися поліпшення в законі про доступ до інформації та автономії органу, контролюючого мовлення”, – сказано у звіті.

Схожі новини:

Коментарі