Пропускна система на Донбасі – негуманна, – омбудсмен

Соціалка, Читай
ipress.ua/

ipress.ua/

Уповноважений ВРУ з прав людини Валерія Лутковська засудила пропускну систему з непідконтрольними український владі Донецькою та Луганською областями. Про це повідомляє Громадське ТБ.

“Система категорично негуманна. Якщо людина живе в Донецьку і вирішила що треба рятуватися, тому що є загроза життю, їй треба спочатку пройти кілька блок-постів так званої ДНР, прийти на перший блок-пост української армії. Подати документи. Потім через всі блокпости ДНР повернутися назад. Почекати 10 днів. Знову приїхати на перший блок-пост української армії і запитати – чи є вже перепустка чи немає”, – заявила Лутковська.

Лутковська зазначила, що на блок-постах мав би діяти пропускний режим, на зразок того, що застосовується на державному кордоні.

“Наше завдання переконати СБУ в тому, що якщо ви хочете контролювати переміщення людей, – будь ласка, але зробіть нормальну систему”, – сказала омбудсман.

Нагадаємо, що на Донбасі СБУ планувало запровадити нову систему перепусток – електронну, але вона ще підлягає допрацюванню.

Схожі новини:

Коментарі