Потреби вимушених переселенців в Україні обговорять під час дискусії 26 березня

Анонси, Читай

стул26 березня о 14.00 в Білій залі Будинку кіно  відбудеться відкрита дискусія “Вимушені переселенці України: Рік перший”.  На ній громадські діячі разом з представниками влади обговорюватимуть потреби і проблеми тих, хто був змушений покинути домівку у зв’язку з окупацією Криму і війною на Сході України.

“У новітній історії України ніколи не було внутрішньо переміщених осіб (ВПО або ж вимушені переселенці). Але минулого року окупація і війна змусили людей тікати від  життя на окупованих територіях, намагаючись вберегти себе і своїх близьких, або ж унаслідок знищення ще донедавна  «малої Батьківщини»”, – зазначено в анонсі заходу. 

На запитання разом з представницею Секретаріату  Уповноваженого Верховної Радий України з прав людини Жанною Лук’яненко будуть відповідати представники громадських ініціатив, які допомагають внутрішньо переміщеним особам (ВБФ “Право на захист”; ГО “Крим-СОС”; ГО “Центр зайнятості вільних людей”; громадська ініціатива “Восток-СОС”;  Українська Гельсінська спілка з прав людини; ГО “Центр громадянських свобод”; ГО “Центр Соціальна Дія”; проект “Без кордонів”)

Учасники презентуватимуть проміжний звіт про ситуацію переселенців в Україні станом на 1 березня 2015 року  та інформаційний ресурс pereselennya.org , присвячений проблемам внутрішніх переселенців.

Організатор – Ресурсний Центр для вимушених переселенців, модератор дискусії – Максим Буткевич.

 

 

 

 

 

Схожі новини:

Коментарі